4 Δεκ 2013

Λαογραφικό Μουσείο Νέου Σκοπού...άλλο ένα ''απαξιωμένο'' κτίριο.

Λαογραφικό Μουσείο Νέου Σκοπού...
Είναι ένας πολύ καλαίσθητος χώρος, που μέσα του κρύβεται η ιστορία του Ν.Σκοπού (και όχι μόνο).

 Το συμπέρασμα είναι ένα... Καμιά..."ανταποδοτικότητα" κανενός τέτοιου κτιρίου ~ μουσείου δεν συγκρίνεται με τον ενθουσιασμό, την έκφραση των έκπληκτων προσώπων των επισκεπτών... Γιατί απλά...η αξία του πολιτισμού μας είναι ανεκτίμητη...

Το μουσείο αυτό ''εκλεισε'' από την 03/01/2011 (πρώτη ημέρα διοίκησης της νυν δημοτικής αρχής) και ενώ η σύμβαση της υπαλλήλου ακόμη ήταν σε ισχύ. Η ίδια δέ...μεταφέρθηκε σε γραφείο του δημαρχείου για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των εκεί υπηρεσιών.
Από τότε πέρασαν πάμπολλοι εργαζόμενοι με 8μηνες και πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ,μα και από εκείνους δεν χρησιμοποιήθηκε κανείς για το συγκεκριμένο μουσείο,παρά τις διαβεβαιώσεις της κυρίας Τερζή(πρόεδρος Δ.Σ Εμμ.Παπά) πως απασχολείτο υπάλληλος στο εν λόγω κτίριο για την μεγαλύτερη χρονική περίοδο της διοίκησης αυτής της δημοτικής αρχής,πλην 5-6 μηνών.

Iσχυρισμοί βεβαίως που διαψεύδονται από μαρτυρίες δημοτών που δεν το έχουν δει ανοιχτό από την 03/01/2011 και έπειτα,πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού!!!!!
Λύσεις θα μπορούσαν να βρεθούν ΑΝ υπήρχε θέληση και ευαισθησία...π.χ Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή από τις 10:00 εώς και τις 13:00 και περαιτέρω δράσεις/προβολές και λειτουργία από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο που τυγχάνει τον μήνα Αύγουστο κάθε χρόνου να δραστηριοποιείται με πολιτιστικές εκδηλώσεις βασισμένες στην ιστορία του χωριού....ιστορία που κρύβεται και μουχλιάζει μέσα στο προαναφερθέν μουσείο.
Παραθέτω  φωτογραφίες λοιπόν για να κάνω πράξη αυτό που έπρεπε να κάνει η δημοτική αρχή και οι σύλλογοι που έχουν άμεση σχέση με την ιστορία που κρύβεται μέσα σ' αυτό το στολίδι...την διαφήμιση... 

Μπορεί να μην είναι....Παρθενώνας (όπως είπε αντιδήμαρχος της περιοχής) αλλά είναι ένα κτίριο/στολίδι που πολλοί δήμοι θα ήθελαν να είχαν ή να αποκτήσουν.
(οι φωτογραφίες είναι από επίσκεψη κατοίκων του Παλαιού Σκοπού και νυν Üsküp Τουρκίας στο εν λόγω μουσείο)
















3 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ας υποθέσουμε οτι είμαι... Εσύ όμως θα βγάλεις την "κούκουλα" του ανώνυμου και θα μας πείς το όνομά σου και τις ενστάσεις σου επί του θέματος?

      Διαγραφή
  2. Δίκαιη η απορία του 7:32 . Σίγουρα είναι της ίδιας λογικής με τον αντιδημαρχο Καραλη που σε τηλεφωνική παρέμβαση του κατά την διάρκεια συνέντευξης μελών νέας δημοτικής κίνησης και παρουσίασης προβλημάτων του Μουσείου είπε : Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ !
    Η ίδια λογική έλεγε πριν τις εκλογές του 2010 για το ΚΕΘΙΣ: έχουν κάτι παλιαλογα εκεί και το κάνουν θέμα .
    Η ίδια λογική επέβαλε τα τελευταία 3,5 χρόνια το μοναδικό πανελλαδικά φαινόμενο ο δήμαρχος να ζει στην σκιά του Κετσετζη και λόγω της ανικανότητας του να αρχει του δήμου να είναι ουσιαστικά αντιπολίτευση κι αυτό ανάγκασε τον ίδιο και μερικά μέλη της παράταξης του(Ζιραγκακης) να βγάλουν προς τα έξω την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη απ αυτή του ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ!

    Κατάλαβες τώρα γιατί δεν αιτιολογεί τον χαρακτηρισμό ο 7:32?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφουμε το σχόλιό μας (κατα προτίμηση με Ελληνικούς χαρακτήρες) με κόσμιο τρόπο και με σεβασμό στους αναγνώστες.
Δεν υβρίζουμε πρόσωπα.
Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο δέν θα δημοσιεύονται.