17 Δεκ 2013

Του...Νεοχωρίου το γιοφύρι.

Ξεκίνησαν οι εργασίες επιδιόρθωσης στην γέφυρα Νεοχωρίου!Στις 15 Νοεμβρίου 2013 με την δυνατότητα που μας δίνει το ίντερνετ είχαμε αναδείξει το πρόβλημα της γέφυρας και των κινδύνων που εγκυμονεί στο παρών blogg
( http://diadiktyakokafeneioemmpappa.blogspot.gr/2013/11/3.html )


Οι ημέρες περνούσαν με το πρόβλημα να παραμένει άλυτο με αποτέλεσμα να αναδημοσιεύσω το θέμα στην ομώνυμη ομαδα στο facebook στις 10 Δεκεμβρίου 2013 ( https://www.facebook.com/groups/104251273005347/ ) με τον εξής σχολιασμό:
''Οι ημέρες φτάνουν...Ας κανουμε έκκληση στον Θεό να μην γίνει κάποιο ατύχημα και φέτος (τουλάχιστο την ημέρα των Θεοφανίων) γιατί οι εκκλήσεις στους αρμόδιους/αναρμόδιους πέφτουν στο κενό εδώ και αρκετά έτη.Ο Θεός βοηθός...''

Την δημοσίευση εκείνη την ημέρα είχε δεί ο δημοσιογράφος Γιάννης Δελής -τον οποίο ευχαριστώ- και μου ζήτησε να ''παίξει'' το θέμα όπως κι έγινε την ίδια μέρα στο κεντρικό δελτίο του Δίκτυο.


Σήμερα 17 Δεκεμβρίου 2013 πληροφορήθηκα πως συνεργείο του δήμου ξεκίνησε να επισκευάζει την γέφυρα...!Τελικά μετα λύπης μου διαπιστώνω πως....η τηλεόραση και η δημοσιότητα γενικώς ''προωθεί'' τα προβλήματα καλύτερα απο όλες τις υπηρεσίες (δυστυχώς) και ειδικότερα σε προεκλογικούς καιρούς...άλλωστε εμείς εδώ θα είμαστε για να δημοσιεύουμε παρόμοια προβλήματα και να συμβάλλουμε στην...''προώθησή'' τους.
 

Ας ελπίσουμε πως τις επόμενες ημέρες η επιδιόρθωση θα ολοκληρωθει και την ημέρα του αγιασμού των υδάτων θα τελεστεί το έθιμο με ασφάλεια.


4 σχόλια:

 1. --άλλωστε εμείς εδώ θα είμαστε για να δημοσιεύουμε παρόμοια προβλήματα και να συμβάλλουμε στην...''προώθησή'' τους. --
  πάντα εκεί θα είσαι, πίσω από μια οθόνη.ΠΑΝΤΑ loser

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φαρμακόγλωσσα, πρόσεχε μη δαγκώσεις τη γλώσσα σου και δηλητηριαστείς...
   Μακάρι να μη χρειαζόταν οι απανωτές δημοσιεύσεις του Αλέξανδρου για να νιώσουν υποχρεωμένοι οι (αν)αρμόδιοι να επιλύσουν ένα τόσου μεγάλου κόστους πρόβλημα.
   Μακάρι να είχες ευρύχωρη καρδιά και να του αναγνώριζες ότι κάπου συνέβαλε κι αυτός βρε αδερφέ στην επίλυσή του.
   Αλλά, πού; Όμοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα! Πήξαμε από σκατόψυχους!

   Διαγραφή
  2. και εσύ loser θα είσαι, σου επιστρέφω την παροιμία αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα είσαι το λάχανο

   Διαγραφή
 2. TO ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ BLOGGERS

  1. Τα blogs είναι διάλογος – ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
  2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
  3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
  4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
  5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες – τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
  6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

  7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
  8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

  9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.
  Γιατί είναι οι bloggers ανώνυμοι;

  «..ως ανώνυμοι τους αναγκάζουμε να απαντούν με επιχειρήματα
  ενώ ως επώνυμοι τα επιχειρήματά τους τα μετατρέπουν σε πίεση…
  Πίεση που μεταφράζεται σε οποιοδήποτε μέσο μπορεί να εφεύρει ένα διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο πολιτικό-οικονομικό σύστημα.

  Αυτή είναι η ανωνυμία που διεκδικούμε μέσω αυτού του blog…
  Δεν είναι η ανωνυμία της συκοφάντησης, των εκβιασμών, των ύβρεων και των απειλών όπως θέλουν κάποιοι να αποδώσουν στους χιλιάδες ανώνυμους Έλληνες bloggers, είναι η ανωνυμία που βάζουμε ως ασπίδα στις πιέσεις για σιωπή, για έλεγχο της ελευθερίας σκέψης & έκφρασης αλλά και διακίνησης των πληροφοριών…».

  Τo «απόρρητο» των blogs με κατάληξη σε .com!

  Τo «απόρρητο» των blogs με κατάληξη σε .com, καλύπτεται απ’ την Αμερικανική νομοθεσία, που προβλέπει ρητά πως «δεν επιτρέπεται να γίνει άρση του απορρήτου λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης». Αν ο εισαγγελέας που το χειρίζεται κρίνει ότι δεν πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως είναι ο εκβιασμός) ΜΟΝΟ ΤOTE γίνεται άρση. Στις ΗΠΑ, οι bloggers προστατεύονται από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, που δίνει σε όλους το «δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου». To 2006, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας γνωμοδότησε ότι οι bloggers «δεν θα διώκονται ποινικά αν ο διαδικτυακός τους τόπος φιλοξενεί σχόλια αναγνωστών που είναι συκοφαντικά προς τρίτα πρόσωπα». Λίγο αργότερα μάλιστα, το ίδιο δικαστήριο αναγνώρισε και το δικαίωμά τους «να μην αποκαλύπτουν τις πηγές τους».

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφουμε το σχόλιό μας (κατα προτίμηση με Ελληνικούς χαρακτήρες) με κόσμιο τρόπο και με σεβασμό στους αναγνώστες.
Δεν υβρίζουμε πρόσωπα.
Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο δέν θα δημοσιεύονται.