22 Δεκ 2013

Απόφαση σε χρόνο ρεκόρ για τα...σκουπίδια!!!

Οι Σέρρες λύνουν οριστικά το πρόβλημα των σκουπιδιών σε χρόνο ρεκόρ – ανοίγουν 260 θέσεις εργασίας
 Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται, εφόσον δεν κατατεθούν ενστάσεις, να έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος για το έργο «Υλοποίηση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Σερρών με ΣΔΙΤ», με αναθέτουσα αρχή την ΕΣΑΝΣ ΑΕ (Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Σερρών AΕ).
Υπενθυμίζεται ότι οι τελικές δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν την Τετάρτη, 11 από τις εταιρείες:

ARCHIRODON GROUP – INTRAKAT – ΕNVITEC ( http://www.archirodon.net/content/home.php )ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ( http://www.terna-energy.coelm// )
ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ – J&P ΑΒΑΞ ( http://www.jp-avax.gr/jp/default.aspx?pid=348&lang=1 )
Σε χρόνο ρεκόρ η αξιολόγηση
Η τεχνική αξιολόγησή τους ολοκληρώθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ τριών ημερών και, σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίθηκαν και οι τρεις καθώς, εκτός των άλλων, πρόκειται για προσφορές που χρησιμοποιούν, κυρίως, κομποστοποίηση και είναι φιλικές προς το περιβάλλον.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη οπότε θα ανοίξουν και  οι οικονομικές προσφορές και εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις, ο ανάδοχος αναμένεται να αναδειχθεί πριν το τέλος του χρόνου.
Το συνολικό κόστος της επένδυσης που θα γίνει με την μορφή ΣΔΙΤ και θα καλυφθεί από πόρους ΕΣΠΑ, Jessica και, βεβαίως, από ιδιωτικά κεφάλαια αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 40 εκατ. ευρώ.
Υπολογίζεται, δε, ότι θα δημιουργηθούν πάνω από 250 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής των 16 έως 18 μηνών και πάνω από 60 μόνιμες θέσεις για τη λειτουργία του εργοστασίου.
Τετραπλός έλεγχος
Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση με τον ανάδοχο είναι για 27 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων θα υπάρχουν τέσσερις μορφές συχνών ελέγχων:
-          Της αναδόχου εταιρείας ΕΣΑΝΣ στην οποία συμμετέχουν οι ΟΤΑ της περιοχής (πρόεδρος ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης)
-          Του υπουργείου Ανάπτυξης
-          Εξωτερικού αξιολογητή ο οποίος, μάλιστα, θα αλλάζει κατά τακτά χρονικά διαστήματα
-          Κοινωνικός έλεγχος, καθώς το εργοστάσιο θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία, θα πραγματοποιούνται επισκέψεις σχολείων κλπ.





Πηγή:   http://aftodioikisi.gr/proto-thema/oi-serres-linoun-oristika-to-provlima-ton-skoupidion-se-xrono-rekor-anoigoun-260-theseis-ergasias

1 σχόλιο:

  1. όλα καλά μας τα λένε οι Δήμαρχοι στην ουσία όμως κανείς δεν αναφέρετε, πόσο θα κοστίζει σε μας τους πολίτες όλος αυτός ο τζερτζελές αναλογίστηκε κανείς., Να μου το θυμάσαι περίπου στα 60 ευρώ να μην σου που και παραπάνω θα πάνε τα δημοτικά τέλη αν γίνει και ο κεντρικός βιολογικός όπως λένε στον δήμο μας έλα να τα πούμε τότε,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφουμε το σχόλιό μας (κατα προτίμηση με Ελληνικούς χαρακτήρες) με κόσμιο τρόπο και με σεβασμό στους αναγνώστες.
Δεν υβρίζουμε πρόσωπα.
Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο δέν θα δημοσιεύονται.