5 Δεκ 2014

Δηλώσεις που γεννούν απορίες από τον Δημοτικό Σύμβουλο Α. Χριστοδούλου.

Με ανάρτηση του στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Νότα αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με τα ταμεία της Κοινωφελής Επιχείρησης.


Στην ανάρτηση του, λοιπόν, εκφράζει τον προβληματισμό του για αυτά που ακούστηκαν από το στόμα του Δημάρχου σχετικά με το θέμα της Κοινωφελής: <<Ποινικές Ευθύνες αυτή η διοίκηση δεν θα αναζητήσει κύριε Μπάλτσιο>>. 
Δηλώνει πως
για να εκστομίζεται μια τέτοια έκφραση και μάλιστα από τον ίδιο τον Δήμαρχο, σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά και αφήνει πολλά να εννοηθούν.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν πρέπει να βγάλουμε έτσι εύκολα τα συμπεράσματα μας, αλλά και πως το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να συμβεί θα ήταν να διωχθούν ποινικά Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι. Θα πρέπει όμως, όπως δηλώνει, όλη αυτή η υπόθεση να κινήσει το ενδιαφέρον κάποιου εισαγγελέα, διαφορετικά τον λόγο θα πάρουν άλλοι.
 Ποιοι? Γιατί δεν μας λέτε....

Καλά μας τα λέτε κ. Χριστοδούλου αλλά Θέλουμε να σας τονίσουμε κάποια πράγματα....


Ο κύριος Δήμαρχος (Δημήτρης Νότας), ο σημερινός σας αρχηγός, που τόσο αβίαστα εκστομίζει τέτοιες εκφράσεις, την τετραετία 2010-2014 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Καλαθά, με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή...του καταλογίζονται τα όποια θετικά και αρνητικά πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης. 
Τι συμπέρασμα βγάζετε για τον αρχηγό σας (;)
 Ο κοινός νους, ότι είναι συνυπεύθυνος και ο ΑΡΧΗΓΟΣ σας, είτε θετικά είτε αρνητικά, το τονίζουμε.
Άρα, λοιπόν, όταν ζητάτε να πληρώσουν επιτέλους οι τυχόν υπεύθυνοι, μην ξεχνάτε να βάζετε και τον αρχηγός σας μέσα σ'αυτούς. Διαφορετικά, αν τον βγάλετε απ'την απέξω γίνεστε και σεις συνυπεύθυνος.
Όταν υπάρχουν τέτοιες μεγαλοστομίες κάτι κρύβεται από πίσω.
Γι'αυτό μην περιμένετε τους εισαγγελείς. Ψάξτε μόνοι σας τι γίνεται. Μιλήστε όλοι σας ξεκάθαρα και όχι με υπονοούμενα διότι μπορεί να σας κατηγορήσουν για συκοφαντία.

Υπάρχει όμως και άλλη άποψη για το θέμα...


Ο κ. Σωτηρόπουλος στο Δ.Σ. δήλωσε πως πιθανώς η νέα Πρόεδρος απλώς προσπαθεί να δικαιολογηθεί για τα οικονομικά και να καλυφθεί γι'αυτά που θα πράξει στο Μέλλον ή όντως υπάρχουν Λάθη της προηγούμενης Διοίκησης...

Για το ενδεχόμενο να προσπαθείτε να καλυφθείτε για τις μελλοντικές σας πράξεις τι έχετε να μας πείτε κ. Χριστοδούλου????



Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χριστοδούλου:
ΔΗΜΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
Χθες το βραδυ παρακολούθησα ένα βίντεο-απόσπασμα απο το Δ.Σ της πρώτης Δεκεμβρίου,ακούγοντας έκπληκτος τα λόγια του κυρίου δημάρχου απευθυνόμενος στον Κύριο Μπάλτσιο:
"Εμείς κυριε Μπάλτσιο δε θα αναζητήσουμε ποινικές ευθύνες απο κανέναν".
Εύκολα και αβίαστα βγάζει κανεις (κακοπροαίρετος ή μή) το συμπέρασμα πως...εντοπίστηκαν ευθύνες (?) που ΙΣΩΣ να είναι και ποινικές απο προηγούμενες διοικήσεις και νομικά πρόσωπα.
Εγώ όμως ΔΕΝ θα βιαστώ να βγάλω τέτοιο συμπέρασμα ( άλλωστε δεν ειμαι δικαστής) και ειλικρινά θα ήταν το τελευταίο που θα ήθελα να συμβεί σε αιρετούς που διετέλεσαν δημοτικοί ή τοπικοί συμβουλοι στον δημο Εμμ.Παππά.
Οταν όμως ξεστομίζονται τέτοιες φράσεις γεμάτες υπονοούμενα απο ΔΗΜΑΡΧΟ....νομίζω πως αυτό και μόνο θα έπρεπε να ανησυχήσει κάποιον απο τους τόσους εισαγγελείς που εχει αυτη η χώρα...
Κάποιος θα ΕΠΡΕΠΕ να λειτουργήσει αυτεπάγγελτα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....
Αυτο το αστείο της... "αποποινικοποίησης" των πάντων στο όνομα της..."προσφοράς" στα κοινά να σταματήσει...
Θα πρεπει επιτέλους να αρχίσουν να αποδίδονται ευθύνες και ποινές (βεβαίως βεβαίως) και να τιμωρούνται οι όποιοι έσφαλαν ή...συκοφάντησαν ακόμη...
Κι επειδή η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μία μικρογραφία της κεντρικής πολιτικής σκηνής και το πρώτο σκαλοπάτι της προσφοράς αλλα συνάμα και διαφθοράς αυτής της χώρας,(όπως εγραψα και πιό πάνω),κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι και συνυπέυθυνοι αυτής της κατάντιας που ζούμε σήμερα θα πρεπει να "πληρώσουν" με το όποιο τίμημα...ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ειναι ή κριθούν ένοχοι...
Κάποια στιγμή "κάποιος" πρεπει να κάνει την αρχή...και αυτός ο "κάποιος" πρωτίστως θα πρεπει να ειναι ο εισαγγελέας.
Αν ΔΕΝ ενεργήσει ο προηγούμενος...τότε τον λόγο θα τον πάρουν άλλοι...
Αλέξανδρος Χριστοδούλου
Δημοτικός σύμβουλος δήμου Εμμ. Παππα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράφουμε το σχόλιό μας (κατα προτίμηση με Ελληνικούς χαρακτήρες) με κόσμιο τρόπο και με σεβασμό στους αναγνώστες.
Δεν υβρίζουμε πρόσωπα.
Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο δέν θα δημοσιεύονται.