12 Νοε 2013

''ΟΡΦΑΝΗ'' Η ΑΡΧΑΙΑ ΒΕΡΓΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΚΟΠΟ !

''Ορφανές'' οι προσπάθειες της ΚΗ' Εφορίας προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων από τις 31/12/2010 όσο αφορά τις ανασκαφές που γινόταν στο Νέο Σκοπό Δήμου Εμμ. Παππά.

Η βοήθεια που πρόσφερε ο Δήμος Στρυμόνα στις ανασκαφές με χρήματα,μηχανήματα αλλά και πίεση προς τα αρμόδια υπουργεία για κονδύλια έχουν πέσει στο κενό και πλέον είναι έρμαιο των καιρικών φαινομένων αλλά και τυχόν επιτήδειων αρχαιοκαπήλων.

Η ευαισθησία του νυν δημάρχου Εμμ. Παππά Ευάγγελου Καλαθά ήταν πασιφανής πολύ πρώιμα κιόλας όταν στο πρώτο εξάμηνο του 2011 ''σφράγισε'' το Λαογραφικό Μουσείο Νέου Σκοπού επικαλούμενος μάλιστα τα τεράστια έξοδα αυτού του κτηρίου αλλα και την ανταποδοτικότητά του και έκτοτε παραμένει κλειστό περίπου για 28 μήνες.
Η απάθεια όμως του δημάρχου δέ σταματάει στην μη χορήγηση κονδυλίων για τις ανασκαφές,ούτε και στο σφράγισμα του Λαογραφικού Μουσείου...

Στις 16/11/2013 στο Αρχαιολογικό Μουσείο ΣΕΡΡΩΝ λαμβάνει χώρα έκθεση ευρημάτων (κυρίως κοσμημάτων) τα οποία ανακαλύφθηκαν στην Αρχαία Βέργη Νέου Σκοπού (βλ. φωτό) και ο δήμος μας όχι μόνο δεν συγκινείται να γίνει χορηγός επικοινωνίας αυτής της έκθεσης αλλά....ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ.
Γιατί τόσο μένος προς αυτό το χωριό κύριε δήμαρχε;;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράφουμε το σχόλιό μας (κατα προτίμηση με Ελληνικούς χαρακτήρες) με κόσμιο τρόπο και με σεβασμό στους αναγνώστες.
Δεν υβρίζουμε πρόσωπα.
Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο δέν θα δημοσιεύονται.