15 Οκτ 2014

Η καθαρή συνείδηση είναι συνήθως σημάδι Κακής Μνήμης

Ψηφίσθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2015 του Δήμου Εμμ. Παππά στο Δ.Σ. της 10 Οκτωβρίου 2014, μία από τις δύο κορυφαίες λειτουργίες του Δήμου (η άλλη είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού). 


Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος έκανε αναφορά σε τέσσερις (4) βασικές "Αξίες-Αρχές" της παράταξης του. Ωστόσο, μέσα από αυτές τις ''Αρχές" εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην προηγούμενη δημοτική αρχή για τον τρόπο δράσης της.

Αλήθεια, τι εννοείται όταν λέτε πως κάνετε Βίαιη Υποχρηματοδότηση ενός "Μαύρου Ταμείου"(650.000 € περίπου για το 2015'στην τεχνική υπηρεσία-μεγάλο ποσό και για κάποια μέλη της παράταξης σας- κάποιοι σας δίνουν, όπως λένε Μια Ευκαιρία και κάποιοι κάνουν Υπομονή και ψηφίζουν) όπου ο εκάστοτε Δήμαρχος & Αντιδήμαρχος έκανε Πολιτικά Παιχνίδια και Μικροπολιτική και γινόταν Εκδούλευση των Προέδρων?

Αλήθεια, τι εννοείται όταν λέτε ότι ο Δήμος αρχίζει πλέον να Παίζει Καθαρά (σε σχέση με τις δημοπρασίες έργων). Πριν δεν έπαιζε?

Αλήθεια, όταν λέτε ότι τώρα θα υπάρχει Διαφάνεια και Κρυστάλλινη Διαχείριση, εννοείται ότι πριν δεν υπήρχε?
Εσείς κ. Δήμαρχε δεν ήσασταν Μέλος της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και στενός συνεργάτης του κ. Καλαθά? Εσείς δεν είστε που ήσασταν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και άρα είχατε σαφή εικόνα για την κατάσταση του Δήμου?
Φυσικά το ότι κατέχεται Ρεκόρ Απουσιών από συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και Οικονομικής Επιτροπής είναι άλλο θέμα.

Δυστυχώς κ. Δήμαρχε περιμέναμε μία διαφορετική τοποθέτηση (το ίδιο τόνισε και ο κ. Μπάλτσιος) από αυτή που κάνατε. Είναι πολύ καλό που αναγνωρίζεται τα λάθη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, αλλά ξεχάσατε πολύ εύκολα πως και σεις ήσασταν συνοδοιπόρος αυτής μέχρι σχεδόν το τέλος της, γι'αυτό μη βγάζετε τον εαυτό σας απέξω όταν κάνετε κριτική. Περιμένουμε πολλά να αλλάξετε και φυσικά δεν το περιμένουμε από την πρώτη μέρα. Τα πέντε χρόνια είναι πολλά, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να να λέμε με το όνομα τους.

Γιατί, Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράφουμε το σχόλιό μας (κατα προτίμηση με Ελληνικούς χαρακτήρες) με κόσμιο τρόπο και με σεβασμό στους αναγνώστες.
Δεν υβρίζουμε πρόσωπα.
Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο δέν θα δημοσιεύονται.